De Heilige Gerardusschool, gelegen in het groene Barnflair in Ter Apel, biedt een rijke speel-leeromgeving binnen en buiten waar kinderen kunnen ontdekken en beleven. Naast onderwijs bieden we ook peuteropvang voor kinderen van 2 tot 4 jaar.

Over ons

Door te ervaren en te doen, leer je immers zoveel sneller, beter, meer! Met de nadruk op het ‘samen’, gelooft de school in het potentieel van elke leerling en streeft ernaar om het beste uit hen te halen.

Waar staan we voor?

De H. Gerardusschool staat voor eigentijds katholiek onderwijs waarin ieder kind actief betrokken wordt bij zijn of haar eigen ontwikkeling. Met aandacht voor de algehele ontwikkeling en een positief schoolklimaat waar opvoeding en onderwijs samengaan, werkt de school volgens een eigen schoolconcept binnen de kaders van de onderwijsinspectie.

Ons aanbod

Op de H. Gerardusschool wordt gewerkt met leerlijnen en worden lesmethodes aangevuld met diverse materialen en activiteiten. Het onderwijs is thematisch en wereld georiënteerd, met ruimte voor kunst-, muziek- en bewegingslessen. De school maakt gebruik van coöperatieve werkvormen en zet moderne middelen in om het leerproces te ondersteunen. De natuur speelt ook een belangrijke rol, met regelmatige boswandelingen en het gebruik van natuurlijke materialen in de school.

Naast onderwijs bieden we op de H. Gerardusschool ook peuteropvang/voorschool aan voor kinderen van 2 tot 4 jaar.