Op de Diedeldoorn bieden we naast onderwijs ook kinderopvang aan. In ons gebouw hebben we een voorschool (peuteropvang) en buitenschoolse opvang (BSO). We werken volgens de richtlijnen van de gezonde kinderopvang. Dit betekent dat we bewust omgaan met voeding, beweging en de natuur. Want hoe eerder kinderen gezond gedrag aanleren, hoe beter het is. Ze hebben daar tenslotte de rest van hun leven profijt van.

Voorschool (peuteropvang)

Op de Diedeldoorn kunnen kinderen van 2,5 tot 4 jaar zich op een speelse manier ontwikkelen. Ze leren spelen met leeftijdsgenootjes in een veilige omgeving. Doordat de voorschool in de school gevestigd is, is de overgang naar groep 1 minder groot. De kinderen kennen de school en de omgeving immers al.

Onze vaste medewerker op de voorschool is juf Ilana.

Activiteiten
Met behulp van het VVE-programma Uk&Puk worden activiteiten gestructureerd aangeboden en bestrijken de gehele brede ontwikkeling van de peuters. Naast de stimulering in de taalontwikkeling wordt er met behulp van leuke spellen en activiteiten aandacht besteed aan de rekenvaardigheid, motoriek, sociale vaardigheden en normen en waarden.

Openingstijden

 • Maandag 08.30-12.30 uur
 • Dinsdag 08.30-12.30 uur
 • Woensdag 08.30-12.30 uur
 • Donderdag 08.30-12.30 uur
  Gesloten tijdens vakantie en officiële feestdagen.

GGD-rapport
Wil je weten hoe onze voorschool (peuteropvang) door de GGD wordt beoordeeld, klik hier.

Buitenschoolse opvang

De BSO is er voor kinderen van 4 tot 13 jaar en vindt plaats voor en na schooltijd. Ook in de vakanties en op studiedagen biedt de BSO opvang aan kinderen. In de vakanties voegen wij samen met de BSO van onze locatie Tamariki aan de Mantingerbrink in Emmen.

De nadruk van de BSO ligt op ontspanning. Kinderen gaan immers de hele dag al naar school. Zodra de kinderen op de BSO komen, krijgen ze alle tijd om te spelen met leeftijdsgenootjes, zelfstandig een activiteit te ondernemen of juist uit te rusten.

Onze vaste medewerkers op de BSO zijn Alissa en Linda.

Activiteiten
Uiteraard worden er op de BSO ook leuke activiteiten aangeboden. Op een ongedwongen manier besteden we veel aandacht aan sport, spel, maar ook creatieve vakken zoals koken. Dat doen we met behulp van het programma Doenkids. Die bestrijken het gehele terrein van de ontwikkeling van kinderen en zijn gericht op alle leeftijdsfasen.

Openingstijden

 • Voor schooltijd ma t/m vrij 7:00 tot 8:30 uur.
 • Na schooltijd tot 18:00 uur
 • Tijdens studie- en margedagen van 07:00 tot 18:00 uur.
 • Tijdens schoolvakanties van 07:00 – 18:00 uur.
 • 52 weken per jaar, uitgesloten van officiële feestdagen.

GGD-rapport
Wil je weten hoe onze buitenschoolse opvang door de GGD wordt beoordeeld, klik hier.

Pedagogisch beleid

Ben je benieuwd naar ons pedagogisch beleid, klik dan op het document hieronder.

Tarieven en contracten

Benieuwd naar onze tarieven en contracten? Klik hier.

Algemene voorwaarden

Op al onze locaties zijn onderstaande algemene voorwaarden van toepassing. Klik hier.