Naast onderwijs bieden we op de St. Fransschool voorschool (peuteropvang) aan. Hieronder vind je daar meer informatie over.

We werken volgens de richtlijnen van de gezonde kinderopvang. Dit betekent dat we bewust omgaan met voeding, beweging en de natuur. Want hoe eerder kinderen gezond gedrag aanleren, hoe beter het is. Ze hebben daar tenslotte de rest van hun leven profijt van. Tevens zijn wij aangesloten bij Bewegen met Nijntje. Een beweegprogramma vanuit de KNGU die jonge kinderen op een gevarieerde manier spelenderwijs laat bewegen.  

Voorschool

Op de voorschool van de St. Fransschool kunnen kinderen van 2,5 tot 4 jaar zich op een speelse manier ontwikkelen. Ze leren spelen met leeftijdsgenootjes in een veilige omgeving. Doordat de peuteropvang in de school gevestigd is, is de overgang naar groep 1 minder groot. De kinderen kennen de school en de omgeving immers al.

Onze vaste medewerkers op de peuteropvang zijn: Juf Vera en juf Jacqueline.

Activiteiten
Met behulp van het VVE-programma Uk&Puk  worden activiteiten gestructureerd aangeboden en bestrijken de gehele brede ontwikkeling van de peuters. Naast de stimulering in de taalontwikkeling wordt er met behulp van leuke spellen en activiteiten aandacht besteed aan de rekenvaardigheid, motoriek, sociale vaardigheden en normen en waarden.

Openingstijden
Voorschool wordt aangeboden in de 40 schoolweken per jaar (tijdens vakanties en officiële feestdagen gesloten). We hebben twee groepen:

Groep 1:

  • Maandag 08:15-14:15
  • Woensdag 08:15-12:15
  • Donderdag 08:15-14:15

Groep 2:

  • Dinsdag 08:15-14:15
  • Woensdag 12:15-16:15
  • Vrijdag 08:15-14:15

GGD-rapport
Wil je weten hoe onze peuteropvang door de GGD wordt beoordeeld, klik hier.

Pedagogisch beleid

Ben je benieuwd naar ons pedagogisch beleid, klik dan op het document hieronder.

Tarieven en contracten

Benieuwd naar onze tarieven en contracten? Klik hier.

Algemene voorwaarden

Op al onze locaties zijn onderstaande algemene voorwaarden van toepassing. Klik hier.