De basisschool speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van het kind. Samen met ouders/verzorgers maar ook met onze peuteropvang en de bso, willen wij het beste uit de kinderen halen.

Over ons

De St. Josephschool is gevestigd op een unieke locatie in Zandberg (Drenthe). We bieden naast basisonderwijs, ook peuteropvang en buitenschoolse opvang aan. Daarmee zijn we een kindcentrum waar het katholiek sociaal denken centraal staat.

Met een groot plein, veld, pannakooi en natuurpad zijn er veel mogelijkheden voor kinderen om buiten te spelen. De school zelf is ook ruim opgezet, met een grote hal en verschillende ruimtes. Daardoor kunnen kinderen heel goed zelfstandig, maar ook in groepjes werken

Waar staan we voor?

Het uitgangspunt van de St. Josephschool is “Samen school zijn”. Bij ons kunnen kinderen op hun eigen manier ontwikkelen en mogen ze zelf hun keuzemogelijkheden aangeven. Hierbij is de relatie tussen kinderen en leerkrachten de basis. Iedereen werkt en leert op zijn eigen manier, maar we doen het samen!

Wij bieden onderwijs aan dat zoveel mogelijk aansluit op de belevingswereld en de mogelijkheden van het kind. Dit doen wij met een enthousiast, betrokken en deskundig team waarbij de samenwerking met ouders voor ons erg belangrijk is.

Ons aanbod

Op de St. Josephschool bieden we gepersonaliseerd onderwijs, waarbij we het belangrijk vinden dat de kinderen eigenaar zijn van hun eigen leerproces. Dit houdt in dat wij kijken naar wat ieder kind nodig heeft om goed tot leren te komen. Kinderen kunnen met behulp van de leerkracht hun eigen ontwikkeling vastleggen in een portfolio.

Wij werken met vier combinatieklassen waar twee jaargroepen samen een groep vormen. Naast onderwijs, bieden we ook peuteropvang/voorschool en buitenschoolse opvang aan. We creëren daarmee een doorgaande ontwikkellijn. Onze peuters spelen regelmatig samen met de kleuters op het plein, zodat ze op die manier ook alvast een beetje kunnen wennen aan school.