Basisschool

4 tot 13 jaar

Tiener basisschoolkind
Kaart laden
    Zoek naar een locatie bij jou in de buurt via je postcode. Of bekijk het locatie overzicht

Zoek je een basisschool die bij jouw zoon of dochter past? Hier vind je meer informatie over onze locaties en ons onderwijs. Er is altijd wel een locatie bij jou in de buurt. Daarnaast hebben onze locaties veelal voor- en naschoolse opvang.

Gelijkwaardig en geloofwaardig

Primenius verzorgt onderwijs voor kinderen in het primair onderwijs in de provincies Groningen en Drenthe. Dit gebeurt voor de meeste scholen op basis van katholieke identiteit. Op de scholen die geen katholieke identiteit hebben, vormen onze kernwaarden gelijkwaardig en geloofwaardig de basis. Wij benaderen iedereen vanuit zijn eigen waardigheid. Wij zorgen ook dat ieder kind gezien wordt en zich gewaardeerd voelt. Daarnaast staan we voor wat we zeggen en spreken elkaar daar op aan: we zijn geloofwaardig.

Gepersonaliseerd leren

Kinderen krijgen op onze scholen de kans om zich in een veelzijdige ontdekkingsreis te ontwikkelen tot wereldburgers. We bieden kinderen een eigentijdse persoonlijke ontwikkellijn, waar ze zelf steeds meer invloed op krijgen. Ieder kind doorloopt op zijn of haar eigen niveau en in eigen tempo de leerstof. Daarbij is de rol van de leerkracht steeds meer coachend, in plaats van sturend. We noemen dit gepersonaliseerd leren.

Onderwijs en opvang samen!

Primenius verzorgt onderwijs en opvang, veelal op dezelfde locatie. Daardoor worden school en kinderopvang in de wijk samengebracht. Met deze combinatie creëren we de optimale omstandigheden voor een goede ontwikkeling van kinderen. De cultuur van de scholen en de opvang is gelijk. Dit biedt structuur, veiligheid en rust.

Ik wil meer informatie