Ontwikkelplein

De individuele ontwikkeling van alle leerlingen staat bij ons voorop. Om dit zo goed mogelijk te kunnen faciliteren maken we gebruik van het ontwikkelplein. Hierbij werken we aan een groeiproces met een passend aanbod voor de leerlingen die doorloopt gedurende hun hele jeugd.

Iedere begeleider, docent en medewerker heeft een gespecialiseerde blik op de ontwikkeling van het kind, en werkt samen met de andere disciplines om de leerlingen een zo goed mogelijke ondersteuning te geven in hun leerproces.

Ontdekkingsreis

Kinderen krijgen bij ons de kans om zich in een veelzijdige ontdekkingsreis te ontwikkelen tot wereldburgers. Ze zijn op reis naar het wereldburgerschap. Daarom bieden we kinderen een eigentijdse en persoonlijke ontwikkellijn. Ieder kind krijgt gaandeweg steeds meer invloed op zijn ontwikkellijn en is eigenaar van het proces om daarmee een zelfreflecterend vermogen te ontwikkelen.

Onderdelen van het ontwikkelplein

Het ontwikkelplein is geconstrueerd met verschillende bouwstenen. De bouwstenen waarmee het ontwikkelplein is vervaardigd zijn een beknopte weergave van de kernwaarden die bij het scholengemeenschap passen;

  • Het stimuleren van sociale ontwikkeling
  • Het stimuleren van motorische vaardigheden
  • Het stimuleren van kritisch denken
  • Het stimuleren van cognitieve ontwikkeling
  • Het stimuleren van creatieve ontwikkeling
  • Het stimuleren van het empathische vermogen

De voortgang van alle leerlingen wordt regelmatig bijgehouden, en er wordt door medewerkers spelenderwijs bijgestuurd waar dit nodig wordt geacht. Zo kan het kind zich ontwikkelen op de best mogelijke manier, en op een zo prettig mogelijke manier.

Zelfvertrouwen

Ieder kind ontwikkelt op zijn of haar eigen manier. Binnen het ontwikkelplein geven we ze daarom de handvaten om zelf beschikking te hebben over de ontwikkeling, onder toeziend oog van de medewerkers. Het uiteindelijke doel van het ontwikkelplein is om kinderen zelfvertrouwen te geven in hun eigen capaciteiten.