Verkeersveiligheid op IKC St. Henricus

Op IKC St. Henricus organiseren we veel activiteiten die te maken hebben met verkeer. We leren over het verkeer spelenderwijs door te wandelen en te fietsen rondom de school, lessen en thema’s hieraan te koppelen en fietscontroles te organiseren. Dat doen we veelal in samenwerking met Veilig Bereikbaar Drenthe. Daarnaast doen de kinderen in groep 7/8 het theoretische en praktische fietsexamen. Zo hebben we aandacht voor het veilig deelnemen aan het verkeer. Mede hierdoor hebben we het Drents verkeersveiligheidslabel DVL.

Veel kinderen komen op de fiets naar school, dat stimuleren we. Het is immers goed voor hun gezondheid en op deze manier leren ze spelenderwijs de verkeersregels. In het fietsenhok is er voor elke groep een stukje gereserveerd. Als ieder kind zijn of haar fiets netjes in het hok zet, dan is er ruimte genoeg. De school is niet aansprakelijk voor schade aan fietsen, een fiets gaat op eigen risico mee. Hoe verdrietig soms dat er fietsen schade hebben. Dat kan bijvoorbeeld omdat een fiets per ongeluk omvalt, maar soms lijkt het ook alsof met opzet schade is veroorzaakt. We maken dit bespreekbaar in de groep, wilt u dit ook thuis bespreekbaar maken?

De situatie voor de school is niet altijd even veilig. Samen kunnen we wel iets doen aan de verkeersveiligheid rondom de school. Wilt u uw auto niet op het gras parkeren maar binnen een vak op één van de parkeerplaatsen in de nabijheid van de school? Daarnaast is het zo dat er voor de school een stopverbod geldt, deze regel is er niet voor niets. Laten we er samen voor zorgen dat het nog veiliger wordt rondom de school en onze kinderen met een gerust hart (alleen) naar school kunnen Laten gaan.