Peuteropvang/voorschool

2 tot 4 jaar

Kleuter
Kaart laden
    Zoek naar een locatie bij jou in de buurt via je postcode. Of bekijk het locatie overzicht

Hoi! Hier kun je alles vinden over onze peuteropvang of voorschool, de periode voordat kinderen echt naar de basisschool gaan.

Peuteropvang/voorschool

Kinderen van 2 tot 4 jaar kunnen aangemeld worden voor onze peuteropvang, ook wel de voorschool genoemd. Het kan per gemeente verschillen vanaf welke leeftijd ze precies mogen starten. Onze locaties zijn geopend tijdens schoolweken.
De peuters leren spelen met leeftijdsgenootjes in een veilige omgeving. Doordat de peuteropvang of voorschool in de school gevestigd is, is de overgang naar groep 1 minder groot. De kinderen kennen de school en de omgeving immers al. De kinderen worden voorbereid op de schooltijd doordat we veel samenwerking met de kleuterklassen, thema’s delen en regelmatig bij elkaar kijken en samen spelen.

Spelen is voor de peuters niet alleen een manier om zich te uiten, maar ook de manier om te leren en zich te ontwikkelen. Een rustige ongedwongen sfeer is een voorwaarde voor kinderen om tot spel en ontwikkeling te komen. Door mee te doen met de groep leren peuters razendsnel belangrijke (sociale) vaardigheden aan. Een kind dat spelervaring opdoet op de peuteropvang/voorschool, kan met meer zelfvertrouwen beginnen aan de basisschool.

Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE)

Kinderen vanaf 2 jaar met een (risico op een) onderwijsachterstand kunnen voor- en vroegschoolse educatie volgen (VVE). Dit doen we om ontwikkelingsachterstand te voorkomen, vroegtijdig op te kunnen sporen en aan te pakken. Door VVE op de peuteropvang/voorschool kunnen deze kinderen een betere start maken op de basisschool.

Lees meer over VVE

Ik wil graag meer informatie